NWS

Kort nieuws over Belgische kortfilms en het nationale festivalcircuit.Short news on Belgian short films and the national festival circuit.
11.11.2022
Programma Kortfilmfestival Leuven bekend

Vrijdag 2 december gaat de 28ste editie van Kortfilmfestival Leuven van start! Naast de competities richt het festival dit jaar de schijnwerper op Denemarken, een programma over artificiële intelligentie (AI) en special guests Veerle Baetens en Marc James Roels. Op vrijdag 9 december om 20u vertoont Kortfilm.be een 'best of' van het volledige programma, tickets daarvoor zijn hier al te koop. De line-up volgt later. Het volledige festivalprogramma ontdek je hier.

16.10.2022
Kortfilmmakers in de prijzen in Gent

Op het einde van het kortfilmweekend van Film Fest Gent deelden de jury en het publiek hun prijzen uit. Finn's Hiel van Cato Kusters (RITCS) werd bekroond met de juryprijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm. Het publiek koos voor Merci pour votre patience! van Simon van der Zande (KASK). In de internationale kortfilmcompetitie werd Buurman Abdi van Douwe Dijkstra en Abdiwahab Ali de grote winnaar, die film won eerder ook al twee grote prijzen op het filmfestival van Locarno. Lees er hier meer over

15.10.2022
Kortfilm.be lanceert eigen video on demand collectie

Kortfilm.be lanceert een gecureerde collectie korte films, met ruimte voor fictie en non-fictie, animatie en videokunst, experiment en crossovers. De films in deze collectie zijn individueel beschikbaar via video on demand, met Engelse en Nederlandse ondertiteling. Abonneren kan ook: voor €25 krijg je een jaar lang toegang tot de volledige catalogus. Lees er hier meer over.

08.10.2022
Queer kortfilms tijdens 21e Pink Screens

Van 10 tot 19 november vindt de 21 editie van Pink Screens, het Brussels Queer Film Festival plaats. Op het programma ook verschillende korte films. Lees er hier meer over.

08.09.2022
Programma Breedbeeld Kortfilmfestival bekend

Van 3 tot en met 6 november vindt de tiende editie van het BREEDBEELD Kortfilmfestival plaats, in De Cinema in Antwerpen. Het volledige programma is nu bekend. Op zaterdag 5 november is Kortfilm.be te gast met een eigen programma. Lees hier meer over het festival.