Burial Path

Burial Path (Stan Brakhage, 1978)

Burial Path

Stan Brakhage was één van de meest prominente figuren van de experimentele film van de twintigste eeuw. Jonas Mekas noemde hem ooit “één van de meest authentieke filmkunstenaars ter wereld, en misschien wel de origineelste Amerikaanse filmmaker.”

In zijn oeuvre gebruikte Brakhage talrijke verschillende technieken, zoals het schilderen of krassen op pellicule, collages, dubbele belichting, enzovoort. In veel van z’n werk, veelal stille en vaak lyrische films, staan universele thema’s zoals seksualiteit en sterfelijkheid centraal.

Dat laatste is ook het centrale thema in Burial Path, dat start met een dode vogel. Brakhage associeert verder, op zoek naar beelden die de dode vogel oproept. Een collage.

Burial Path wordt op 18 november vertoond in Het Bos in Antwerpen, als deel van een kortfilmprogramma tijdens de tiende editie van Visite, een vierdaags (film) festival gecureerd door Adel Setta, Kevin Kotahunyi en Eva van Tongeren.

Het festival vindt plaats van 17 tot en met 20 november. Kortfilm.be geeft voor iedere avond één duoticket weg, te winnen via info@kortfilm.be volgens het first come first serve principe.