Diana’s Hair Ego: AIDS Info Up Front

© Diana’s Hair Ego: AIDS Info Up Front (Ellen Spiro, 1990)

Diana’s Hair Ego: AIDS Info Up Front

Samen met haar partner dokter Bambi Sumpter nam schoonheidsspecialiste DiAna DiAna de taak op zich om de zwarte gemeenschap in het stadje Columbia in South Carolina voor te lichten over AIDS-preventie, omdat informatie over de epidemie er te gebrekkig was. Diana’s Hair Ego: AIDS Info Up Front documenteert de groei van het South Carolina AIDS Education Network, gevestigd in Diana’s schoonheidssalon.

De organisatie stuitte destijds op harde kritiek vanuit republikeinse en christelijke hoek. Ondanks die druk weigerde het koppel om hun lessen aan te passen. Hun werking wordt, nog steeds, gefinancierd door de fooien die ze ophalen in het salon en is sindsdien een voorbeeld voor vele andere educatieve en maatschappelijke organisaties.

De film maakt deel uit van een kortfilmprogramma vol experimenteel, queer en militant werk van onder meer ook Barbara Hammer en yann beauvais, vertoond ter gelegenheid van de publicatie van het boek De tijd met ons. In de aanwezigheid van filmmaker Stéphane Gérard.