Hus

© Hus (Inger-Lise Hansen, 1998)

Hus

Audiovisueel kunstenaar Inger-Lise Hansen bouwde in ruim twintig jaar een oeuvre uit dat haast obsessief het begrip tijd onderzoekt en ontleedt, aan de hand van uiteenlopende animatietechnieken.  

In Hus tracht ze via stop motion en time-lapse fotografie de private lagen van ons leven te onthullen. Elk shot van de film opent op een deel van een huis en stelt deze bloot aan het voorbijgaande licht. Binnen de versnelde tijd van de film breekt het huis stukje bij beetje af tot het volledig ontmanteld is. Daarna bouwt ze het op een nieuwe locatie weer op.

Ook Talking To A Stone (1993), Static (1995), Adrift (2004), Proximity (2006), Parallax (2009), Travelling Fields (2009) en Take (2018) van Inger-Lise Hansen worden vertoond.

Read moreLees meer
KIJKWATCH

Het lichaam van een fictief personage wordt samengesteld uit herinneringen die zijn bewaard in een verlaten ruimte.

08.12.2023

La Pieuvre is een cinematografisch meesterwerk dat in 2020 werd gerestaureerd. Als historisch document toont het niet alleen een uiterst fascinerend wezen in al haar pracht en mysterie, maar geeft het ook de oneindige mogelijkheden van het medium film weer.

KIJKWATCH

Een reus zit dag en nacht op een heuvel, ver verwijderd van zijn kleinere medemens. Hij vult zijn dagen met het ordenen van de dingen en zorgt ervoor dat alles zich op het juiste moment op de juiste plaats bevindt.