Copa-Loca

PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Grieks
ORIGINAL LANGUAGE Grieks
ONDERTITELING Engels
SUBTITLES Engels
Beeldverhouding
1.85
© Copa-Loca (Christos Massalas, 2017)

Copa-Loca

Dit is het verhaal van Copa-Loca, een verlaten Grieks vakantieoord, met Paulina als het nog kloppende hart. Iedereen geeft om haar en zij geeft om iedereen — op alle mogelijke manieren.

In een verlaten Grieks vakantieoord volgen we het mondaine leven van Paulina. Tussen het onthouden van de lijst met cocktails die in het resort verkrijgbaar waren, het uitdagen van de lokale bevolking met onmogelijke dilemma's, en door seks te hebben met letterlijk bijna iedereen, probeert ze op elke mogelijke manier de warme geest van een nooit eindigende zomer in stand te houden.

In zijn film verbeeldt Christos Massalas dat zwevende moment in de tijd via een fotogenieke aanpak. De cinematografie, het dynamische geluidsontwerp, de alwetende verteller en het pastelkleurenpalet creëren een droomachtige sfeer rond een verloren toestand. Copa-Loca is heerlijk melancholisch en verteert een bitterzoet gevoel van verbondenheid met een verlaten plek.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Émilie Poirier

Émilie Poirier is sinds 2017 als programmator verbonden aan Montreal Festival du nouveau cinéma (FNC). Poirier zetelt ook in het preselectiecomité van het Busan International Short Film Festival. Daarnaast werkt ze als moderator, schrijver en curator. Ze heeft een bachelordiploma in Political Science (International Relations) en een certificaat in Art History.

WATCH MOREKIJK OOK

In Athene ontlopen vijf jongeren het wachten op een onbeduidende toekomst door vertier te zoeken in de luxueuze Airbnb-woningen die één van hen voor een schamele vergoeding schoonmaakt.