Herman@s (Les Adelphes)

Festivals
Les Écrans Documentaires
2021
CREDITS
Scenario Script
Cast
Camera
Editor Montage
Sound Geluid
Music Muziek
Production Productie
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Frans, Spaans
ORIGINAL LANGUAGE Frans, Spaans
ONDERTITELING Engels
SUBTITLES Engels
Beeldverhouding
4:3
WATCH THE DOUBLE BILLKIJK DE DOUBLE BILL
Kijk deze film samen met À Gis. Watch this film in a bundle with À Gis.
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#012
© Herman@s (Les Adelphes) (Hélène Alix Mourrier, 2021)

Herman@s (Les Adelphes)

Mexico, oktober 2011. Uit een mysterieuze droom wordt Cuco geboren, een transgender latex piraat en activist. Een manifest wordt geschreven en een eerste optreden volgt. Maar Cuco is niet louter een nachtbraker. In hun strijd tegen transfobie bundelt die hun krachten met andere vergeten levens. Deze essayistische film volgt hen in hun queeste naar meer erkenning voor de queer gemeenschap. De collectieve strijd neemt de vorm aan van een ongeremde, sjamanistische dans die landsgrenzen overschrijdt.

Deze dromerige documentaire van Hélène Alix Mourrier biedt een zeldzaam en boeiend inzicht in Cuco Cuca’s levenshouding, tien jaar na diens geboorte. De film wordt poëtisch verteld door  “transgender, trans-soort en transvogel” Cuco zelf en verbreedt de gebruikelijke definitie van de trans*-identiteit tot een die de noties van het lichamelijke lichaam helemaal laat varen. Dit monochrome portret is een eerbetoon aan het queer activisme dat die belichaamt en aan de strijd die transgender personen delen met andere gemarginaliseerde groepen.” — Diego Armando Aparicio

Deze film werd gekozen door Diego Armando Aparicio. Hij is de oprichter en artistiek directeur van Queer Wave, het Cypriotische LGBTQIA+ filmfestival. Sinds 2019 maakt hij deel uit van het selectiecomité van Giornate degli Autori op het Internationale Filmfestival van Venetië. Hij studeerde af als natuurkundige aan het Imperial College in Londen en is lid van de European Film Academy.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Diego Armando Aparicio