Impossible Figures and Other Stories II

BiografieBiography

Marta Pajek

Marta Pajek (Polen, 1982) studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten in Krakau, waar ze woont en werkt. Ze specialiseerde zich in animatiefilm in de klas van Jerzy Kucia en maakte via een uitwisselingsprogramma ook deel uit van de klas van Priit Pärn aan Turku Arts Academy. Marta maakte onder meer After Apples, Nextdoor en Sleepincord.

Festivals
International Trickfilm Festival Stuttgart
2016
Krakow Film Festival
2016
Ottawa International Animation Festival
2016
Warsaw Film Festival
2016
Animateka International Animated Film Festival
2016
GLAS Animation Festival
2017
Glasgow Short Film Festival
2017
Go Short
2017
IndieLisboa
2017
Vienna Shorts
2017
Curtas Vila do Conde
2017
Internationale Kurzfilmtage Winterthur
2017
Short Waves Festival
2018
CREDITS
Scenario Script
Camera
Animation Animatie
Editor Montage
Music Muziek
Production Company Productiehuis
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Geen dialoog
ORIGINAL LANGUAGE Geen dialoog
ONDERTITELING Geen dialoog
SUBTITLES Geen dialoog
Beeldverhouding
16:9
WATCH THE DOUBLE BILLKIJK DE DOUBLE BILL
Kijk deze film samen met Oh Willy.... Watch this film in a bundle with Oh Willy....
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#018
© Impossible Figures and Other Stories (Marta Pajek, 2016)

Impossible Figures and Other Stories II

Een vrouw struikelt terwijl ze zich door het huis haast. Ze staat op om te ontdekken dat haar huis ongewone kenmerken heeft — het is opgebouwd uit paradoxen, gevuld met illusies en bedekt met patronen. De film is de tweede in het drieluik Impossible Figures and Other Stories. Elk van de delen vertelt een verhaal over streven naar perfectie in een realiteit vol valkuilen.

Alles aan deze film is poëzie. Zelfs de synopsis leest als een gedicht. Niets in deze film wordt verteld in een klassieke narratieve structuur. De overgangen tussen beelden zijn vloeiend, een zwevende camera ontvouwt situaties waarbij we ons afvragen: Wat is dit? Waarom gebeurt dit? Waar gaat de heldin heen, wie zijn die dansers? Wat is er met het ei? Goede kunst doet niet aan verklaren, maar levert een mysterie dat de kijker zelf kan interpreteren. Dit is animatiekunst op zijn sterkst.” — Daniel Šuljić

Deze film werd gekozen door filmmaker en muzikant Daniel Šuljić, als reactie op de film Oh Willy... van Emma De Swaef en Marc James Roels. Šuljić, geboren in Zagreb, studeerde schilderkunst en animatie aan de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen en woont en werkt momenteel in beide steden. De films van Šuljić wonnen verschillende internationale prijzen. Šuljić doceerde klassieke animatie in Linz en kreeg de titel van ereprofessor aan de Jilin College of the Arts Animation School in Changchun, China. Sinds 2011 is Šuljić artistiek directeur van Animafest Zagreb.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Daniel Šuljić

Een zachtaardige man keert terug naar de nudistenkolonie waar hij zijn jeugd doorbracht, om er zijn stervende moeder op te zoeken. Na haar dood blijft Willy alleen achter. Triest en verward vlucht hij de wilde natuur in, op zoek naar troost.