The Age of Anxiety

PRIJS
€2,50 voor een huurperiode van 3 dagen
€25 voor een jaarabonnement
Alle films zijn wereldwijd beschikbaar
PRICE
€2,50 for a rental period of three days
€25 for a one year subscription
All films are available worldwide
Originele taal
Geen dialoog
Ondertiteling
Geen dialoog
Beeldverhouding
16:9
© The Age of Anxiety (Taiki Sakpisit, 2013)

The Age of Anxiety

Een meditatie over het fin de siècle in Thailand. De film deconstrueert de hallucinerende filmbeelden van het Thaise melodrama van de jaren tachtig via duizenden hectische fragmenten, als gewelddadige steken van herinneringen, die de kijkers meevoeren naar de geestverruimende horizonten van een kwetsbare natie op de rand van de waanzin.

The Age of Anxiety behandelt onderwerpen zoals hallucinaties, herinneringen en realiteit. De film start op dreigende noot: rook vult het scherm volledig en er is een wilde soundscape. Die antagonistische muziek is een constante, het geschreeuw blijft aanzetten ook wanneer het beeld stilaan de vorm van Thaise B-films van de jaren tachtig aanneemt. Als reactie op de genadeloze onderdrukking van de ‘Red Shirt Protesters’ in 2010, lezen de muziek en flitsende beelden als een reflectie op een getraumatiseerde en angstige mentale staat. De grens tussen nachtmerrie en realiteit is dun. Komt er ooit een einde aan de horror? Toch schuilt er te midden van de chaos nog steeds een verlangen om alle zinloosheid te ontvluchten, en een hoop dat vrijheid misschien toch overwint. 

Tekst en keuze doorChoice and text by
Leong Puiyee

Leong Puiyee werkt als kunstmanager en film programmator vanuit Singapore. Ze is de huidige Senior Manager bij Objectifs Centre for Photography and Film, waar ze het filmprogramma overziet. Voorheen werkte ze als programmamanager bij het Singapore International Film Festival (2014—2019), waar ze aan het hoofd stond van het kortfilmprogramma. Ze werd gevraagd om aan te schuiven bij het selectiecomité van SEAShorts Film Festival in Malaysia, World Press Photo Digital Storytelling Contest, Busan International Film Festival,  Bangkok ASEAN Film Festival, en was deel van het pre-selectiecomité van SXSW in 2022. 

Vertaald door
Editor Montage Taiki Sakpisit Production Productie Taiki Sakpisit
WATCH MOREKIJK OOK
 © elephantfish (Meltse Van Coillie, 2018)
elephantfish

Een schip drijft rond in het midden van een eindeloze zee. Aan boord vinden we vijf bemanningsleden. Ze kampen allen met verveling – sommigen door het te overstemmen, anderen door eraan te ontsnappen in een parallelle wereld bestuurd door dromen.