The Age of Anxiety

CREDITS
Editor Montage
Production Productie
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Geen dialoog
ORIGINAL LANGUAGE Geen dialoog
ONDERTITELING Geen dialoog
SUBTITLES Geen dialoog
Beeldverhouding
16:9
WATCH THE DOUBLE BILLKIJK DE DOUBLE BILL
Kijk deze film samen met elephantfish. Watch this film in a bundle with elephantfish.
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#002
© The Age of Anxiety (Taiki Sakpisit, 2013)

The Age of Anxiety

Een meditatie over het fin de siècle in Thailand. De film deconstrueert hallucinerende beelden uit de typische Thaise melodrama B-films van de jaren tachtig die de kijkers meevoeren naar een kwetsbare natie op de rand van de waanzin.

The Age of Anxiety behandelt onderwerpen zoals hallucinaties, herinneringen en realiteit. De film start met een dreigende noot: rook vult het scherm volledig en er is een wilde soundscape. Die antagonistische muziek is een constante: het geschreeuw blijft aanzwellen, ook wanneer het beeld stilaan de vorm aanneemt van Thaise B-films uit de jaren tachtig. Als reactie op de genadeloze onderdrukking van de Red Shirt Protesters in 2010, lezen de muziek en flitsende beelden als een reflectie op een getraumatiseerde en angstige mentale staat. De grens tussen nachtmerrie en realiteit is dun. Komt er ooit een einde aan de horror? Toch schuilt er te midden van de chaos een verlangen om alle zinloosheid te ontvluchten, en een hoop dat vrijheid misschien toch overwint.” — Leong Puiyee

Deze film werd gekozen door kunstmanager en filmprogrammator Leong Puiyee. Ze overziet het filmprogramma bij Objectifs Centre for Photography and Film. Eerder werkte ze als kortfilmprogrammator bij het Singapore International Film Festival (2014—2019) en was ze deel van het selectiecomité van SEAShorts Film Festival in Malaysia, World Press Photo Digital Storytelling Contest, en festivals in Busan en Bangkok.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Leong Puiyee

Een schip drijft rond in het midden van een eindeloze zee. Vijf bemanningsleden zijn aan boord. Ze kampen allen met verveling – enkelen proberen die te overstemmen, anderen er aan te ontsnappen in een parallelle droomwereld.