The Age of Anxiety

PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID wereldwijd
AVAILABILITY worldwide
Originele taal
Geen dialoog
Ondertiteling
Geen dialoog
Beeldverhouding
16:9
© The Age of Anxiety (Taiki Sakpisit, 2013)

The Age of Anxiety

Een meditatie over het fin de siècle in Thailand. De film deconstrueert hallucinerende beelden uit de typische Thaise melodrama B-films van de jaren tachtig die de kijkers meevoeren naar een kwetsbare natie op de rand van de waanzin.

The Age of Anxiety behandelt onderwerpen zoals hallucinaties, herinneringen en realiteit. De film start met een dreigende noot: rook vult het scherm volledig en er is een wilde soundscape. Die antagonistische muziek is een constante: het geschreeuw blijft aanzwellen, ook wanneer het beeld stilaan de vorm aanneemt van Thaise B-films uit de jaren tachtig. Als reactie op de genadeloze onderdrukking van de Red Shirt Protesters in 2010, lezen de muziek en flitsende beelden als een reflectie op een getraumatiseerde en angstige mentale staat. De grens tussen nachtmerrie en realiteit is dun. Komt er ooit een einde aan de horror? Toch schuilt er te midden van de chaos een verlangen om alle zinloosheid te ontvluchten, en een hoop dat vrijheid misschien toch overwint. 

Tekst en keuze doorChoice and text by
Leong Puiyee

Leong Puiyee werkt als kunstmanager en filmprogrammator vanuit Singapore. Ze overziet het filmprogramma bij Objectifs Centre for Photography and Film. Eerder werkte ze als kortfilmprogrammator bij het Singapore International Film Festival (2014—2019) en was ze deel van het selectiecomité van SEAShorts Film Festival in Malaysia, World Press Photo Digital Storytelling Contest, en festivals in Busan en Bangkok.

Credits
Editor Montage Taiki Sakpisit Production Productie Taiki Sakpisit
WATCH MOREKIJK OOK
 © elephantfish (Meltse Van Coillie, 2018)

Een schip drijft rond in het midden van een eindeloze zee. Vijf bemanningsleden zijn aan boord. Ze kampen allen met verveling – enkelen proberen die te overstemmen, anderen er aan te ontsnappen in een parallelle droomwereld.