I Am Good At Karate

PRIJS
€2,50 voor een huurperiode van 3 dagen
€25 voor een jaarabonnement
Alle films zijn wereldwijd beschikbaar
PRICE
€2,50 for a rental period of three days
€25 for a one year subscription
All films are available worldwide
Originele taal
Engels
Ondertiteling
Engels
Beeldverhouding
16:9
© I Am Good At Karate (Jess Dadds, 2021)

I Am Good At Karate

Het portret van een jonge tiener met mentale gezondheidsproblemen, en een passie voor karate. Hen slentert door East Kent en probeert verbaal en fysiek een gehallucineerde demoon te overwinnen. 

I Am Good At Karate van Jess Dadds breekt met de Britse traditie van sociaal realisme en slaat een nieuwe experimentele weg in, een weg die gebruik maakt van een niet-lineaire vertelling en expressionistische penseelstreken. De protagonist van de film is een eenzame jongen, die zich door een bijna verlaten stad ploetert en gebukt gaat onder zijn eigen verlammende zelfspot en onvermogen om aan te sluiten bij zijn leeftijdsgenoten. Thema's als geestelijke gezondheidsproblemen, een kansarme economische achtergrond en stedelijke vervreemding zijn naadloos verweven in dit sombere coming-of-age-verhaal, dat zijn energie haalt uit een syncopisch ritme en een warm, verzadigd kleurenpalet. I Am Good At Karate, gefilmd op 16mm en af en toe gelardeerd met met de hand bewerkte zwart-wit film, illustreert de mentale reis van een jong kind naar zelfacceptatie temidden van institutioneel falen in het aanpakken van de wijdverbreide geestelijke gezondheidscrisis van een generatie.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Ren Scateni

Ren Scateni is hoofd programmatie bij Encounters Film Festival. Hen is ook freelance schrijver en curator, voornamelijk geïnteresseerd in experimenteel en audiovisueel werk. Hun artikelen verschenen onder meer in ArtReview en ArtReview Asia, Hyperallergic en MUBI Notebook. Ren is Trustee bij Alchemy Film & Arts.

Credits
Scenario Script Jess Dadds Cast Harley Archer, Jason Williamson, Robert Sanders, Jiggy Bhore, Nathan Filer, Alex Wilkins, Jake Dadds Camera Jamie Harding Editor Montage Ben Matthews Sound Geluid Chase Coley Music Muziek Joe Deamer Production Productie Nina Somers, Thomas Wightman
WATCH MOREKIJK OOK
© All We Ever Wanted Was Everything (Enzo Smits, 2014)
All We Ever Wanted Was Everything

Een portret van een groep jonge skateboarders in een Vlaamse voorstad. Ze rijden op hun skateboards, wachten, hangen rond en dagdromen.