Love Goes Through The Stomach

BiografieBiography

NEOZOON

NEOZOON is een vrouwelijk kunstcollectief dat werkt met het principe van collage. NEOZOON stelt sociologische vragen over speciesisme in het Antropoceen. Recontextualisering van gevonden beeldmateriaal en/of YouTube-videos is een terugkerend element. Het werk van NEOZOON werd tentoongesteld in Centre Pompidou in Parijs, in ZKM in Karlsruhe, in Kunstwerke Berlijn en was te zien op festivals in Oberhausen, Rotterdam, Londen en New York.

Festivals
CREDITS
Editor Montage
Sound Geluid
Production Productie
PRIJS €2,50
PRICE €2,50
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
ORIGINELE TAAL Engels
ORIGINAL LANGUAGE Engels
ONDERTITELING Engels
SUBTITLES Engels
Beeldverhouding
16:9
WATCH THE DOUBLE BILLKIJK DE DOUBLE BILL
Kijk deze film samen met Gestes du repas. Watch this film in a bundle with Gestes du repas.
PRIJS €4
PRICE €4
BESCHIKBAARHEID
Wereldwijd
AVAILABILITY
Wereldwijd
#022
© Love Goes Through The Stomach (NEOZOON, 2017)

Love Goes Through The Stomach

Deze collage is gewijd aan voeding en de menselijke relatie tot “productiedieren”. Ze biedt een verontrustend inzicht in hoe een welvarende westerse samenleving omgaat met herkomst van producten van dierlijke oorsprong. YouTube-video’s vormen het uitgangspunt voor de film en wijzen naar internetfenomenen zoals ASMR, Mukbang en Lets Play Videos. Het experimentele vertelperspectief en de nauwkeurige beeldselectie zijn zowel humoristisch als bitter waarachtig en wijzen op de destructieve aspecten van wereldwijd consumentengedrag.

Traditioneel associëren we voedselconsumptie met het bevredigen van basisbehoeften, het bereiden van dagelijkse maaltijden, lastige familiediners of cultureel gewortelde collectieve rituelen en vieringen, maar het mediakunstenaarsduo NEOZOON biedt een meer duister en bizar portret van menselijke eetgewoonten. Love Goes Through The Stomach verzamelt beelden van voedsel als obsessie, fetisj of een bron van emotionele en sensuele bevrediging.

Opnieuw vertrekkend van YouTube found footage-materiaal, toont NEOZOON op speelse wijze een koor van eenzame fans van ritselende verpakkingen, ASMR-achtige geluiden van kauwen en slurpen, kortingsjagers, aspirant-koks of volgers van de #whatieatinaday-trends. De selectie omvat alleen carnivoren en daardoor neemt de film al snel een verontrustende wending — niet alleen als een ongemakkelijke herinnering aan de politieke gevolgen van onze voedingskeuzes, maar ook stilistisch als body horror.

Bijna tien jaar na de oorspronkelijke release van de film zitten we nu helemaal in het tijdperk van doemscrolling. Meer dan ooit is het niet het eten zelf maar zijn het eerder de simulacra, de hoogwaardige beelden van eten die onze magen vullen. Ceci n’est pas de la nourriture!” — Emilia Mazik

Love Goes Through The Stomach werd gekozen door Emila Mazik als antwoord op Luc de Heusch’s Gestes du repas uit 1958. Mazik is en freelance filmprogrammator en industrie-expert gevestigd in Nederland. Momenteel werkt ze als hoofd industrie bij Kaboom Animation Festival en is ze lid van het selectiecomité van zowel Film Fest Gent als Glasgow Short Film Festival. Emilia is ook mede-oprichter van het online filmtijdschrift Talking Shorts.

Tekst en keuze doorChoice and text by
Emilia Mazik

Deze satirische etnografische film toont de etende Belg in al zijn aspecten. De maaltijden tijdens huwelijken, een begrafenis, Kerstmis en oudejaarsavond portretteren een land waarin eenzaamheid en samenzijn elkaar afwisselen, net als rijkdom en armoede.