Erpe-Mere

© Erpe-Mere (Noemi Osselaer, 2019)

Erpe-Mere

Met het non-narratieve, experimentele Erpe-Mere studeerde Noemi Osselaer in 2019 af aan KASK School of Arts. Haar film start met een reeks impressies op het tijdloze tempo van een stoffige zomerdag op het Vlaamse platteland: tractors rijden uit, boeren werken op het veld, koeien grazen in de wei, tussen de bomen is een quad-race aan de gang.

De twintig minuten durende psychedelische studie van het Erpe-Meerse landschap is onvoorspelbaar en bevreemdend. Osselaer graaft met haar voelsprieten twee kanten op, visueel en auditief; de tandem soundscape en beeldcollage krijgt de hoofdrol. De mutatie van het charmante platteland bouwt, traag maar gestaag, op naar een bevredigende, hypnotiserende climax.

In 2019 kreeg de film een speciale vermelding van de jury op Film Fest Gent, waar de film deel uitmaakte van de Belgische Studentenkortfilmcompetitie.

De kortfilm maakt deel uit van het gastprogramma van CUT TO: GENT tijdens de 10e editie van het Breedbeeld Kortfilmfestival. Na de vertoning is er een gesprek met de aanwezige filmmakers, waaronder Noemi Osselaer.