A Kind of Testament

© A Kind of Testament (Stephen Vullemin, 2023)

A Kind of Testament

Na een wereldpremière in Berlijn was Stephen Vuillemins filmdebuut alomtegenwoordig op  het internationale festivalcircuit. 

In A Kind of Testament botst een jonge vrouw via het internet op animaties die duidelijk zijn gemaakt op basis van haar privé-selfies. Vuillemins vlijmscherpe animatiefilm fileert sociale media en digitale persona’s en stelt belangrijke vragen over privacy en voyeurisme.

Tijdens de opening van het Brusselse underground filmfestival Courts Mais Trash worden naast het Franse A Kind of Testament ook bijzondere films uit Canada, de Verenige Staten en het Verenigd Koninkrijk getoond. Het festival loopt tot 3 februari in Les Riches-claires.

Read moreLees meer
KIJKWATCH

Een eenzame hengelaar is getuige van een zonderlinge idylle tussen een scheepsjongen en een zeemeermin. Droom of werkelijkheid?

27.01.2024

In de korte stille film Le Retour à la raison filmde de Amerikaanse dadaïst Man Ray nauwelijks herkenbare nachtelijke taferelen in Parijs. De opeenvolging van bijna totale abstracties, zoals  raadselachtige fotogrammen en conglomeraten van spiralende of draaiende objecten, lijkt verstoken van zin of doel.

KIJKWATCH

Een vrouw struikelt terwijl ze zich door het huis haast. Ze staat op om te ontdekken dat haar huis ongewone kenmerken heeft — het is opgebouwd uit paradoxen, gevuld met illusies en bedekt met patronen.