The Newest Olds

The Newest Olds (Pablo Mazollo, 2022)

The Newest Olds

Pellicule film blijft cineasten fascineren, ook vandaag nog. De Argentijnse bergbeklimmer en filmmaker Pablo Mazollo bijvoorbeeld onderzoekt graag de optische en chemische mogelijkheden van analoge film. Zijn werk werd vertoond op Mazzolo festivals als Rotterdam en Ann Arbor.

The Newest Olds is een experimenteel portret van Detroit waarin Mazzolo gebouwen losrukt van hun fundamenten en de politieke en zintuiglijke grenzen tussen Canada en de Verenigde Staten laat vervagen door in-camera en optische printtechnieken. Zo transformeert hij de iconische stadsgezichten.

Diezelfde avond staan ook kortfilms van Arjuna Neuman, Chris Kennedy, Micah Weber, Emily Chao en Fern Silva.

Read moreLees meer
KIJKWATCH

De dooi van de zogenaamde eeuwige sneeuw van Páramo, een neotropisch ecosysteem in het hoge deel van de Andes, vertelt over het ontstaan en (over)leven van het landschap.

10.02.2024

De Amerikaanse underground kunstenaar George Kuchar staat bekend om zijn low-fi esthetiek. Hij regisseerde meer dan tweehonderd films en video's. Hold Me While I’m Naked haalde de 52e plaats in de Critics Poll van The Village Voice. 

KIJKWATCH

Een meditatie over het fin de siècle in Thailand. De film deconstrueert hallucinerende beelden uit de typische Thaise melodrama B-films van de jaren tachtig die de kijkers meevoeren naar een kwetsbare natie op de rand van de waanzin.